CS Enterprise / Christian Strøm
|

Derfor skal du bruge Google Analytics

CS Enterprise / Christian Strøm

Af Christian Strøm - Founder, CS Enterprise

januar 28, 2022
Derfor skal du bruge Google Analytics

Derfor skal du bruge Google Analytics

2 simple og præcise årsager til at du skal bruge Google Analytics (forkortet kaldt GA). 1. Det er gratis. 2. Det giver dig essentiel viden, til at træffe fremadrettede beslutninger.

Læs med her og få viden om hvad Google Analytics er, og hvordan du kan bruge det til at blive klogere på trafikken på den hjemmeside, og hvordan du potentielt kan forbedre dit salg/antal bookinger.

Hvad er Google Analytics?

Google Analytics er et gratis online tool leveret af Google selv. Ved installation af en tracking kode på dit website, vil du gennem Google Analytics dashboard få et overblik over et hav af data – helt gratis! Så snart Google Analytics er koblet op, kører alt automatisk. Google sørger selv for at indhente dataen og så er det op til dig, hvordan du vil bruge det. 

|| #1 Installer Google Analytics uanset hvad!

Selvom det kan virke lidt uoverskueligt, så sørg for at få koblet Google Analytics på din hjemmeside hurtigst muligt. Enten kan du forsøge selv eller lade din udvikler gøre det. Det kræver blot, at du har en google konto og derfra er processen ret simpel. Så selvom du ikke på nuværende tidspunkt har tid/lyst/overskud til at anvende dataten, er det stadig afgørende, at du får det koblet op. Google Analytics kan kun tracke data fra den dag det bliver opkoblet. Du går derfor glip af essentiel data, ved at udskyde opkoblingen.

|| #2 Google Analytics reports

Når du er kommet i gang med GA kan du nemt og hurtigt opsætte dit helt eget dashboard. Dvs. du udvælger selv hvilke informationer, du gerne vil have vist, når du logger ind. Listen vil være for lang at opliste her, over informationer Google Analytics kan give dig. Eksempler er fx. %-vis oversigt over dine besøgende segmenteret på device (computer, tablet eller mobil). Hvilke lande du får besøg fra. Antal besøgende på de pågældende dage og meget meget mere. Alt sammen essentiel viden ift. opbygning af din hjemmeside, og hvor du bør lægge dine kræfter.

Eksempel på en af mine cases:

www.handballperformance.com er et online app univers med performance træning til håndboldspillere. Gennem en gennemarbejdet SEO strategi og optimering af hjemmesiden, har Handballperformance brugere i 29 forskellige lande – ret imponerende! En af de ting Google Analytics fx. har kunne levere, er at ud fra alt trafik på hjemmesiden har 94% af alle besøgende været på mobil. Og det giver et resultat = hjemmesiden skal bygges til mobilversionen og derefter tilpasses computer og tablet. Mange begår den fejl, at de bygger en funktionel hjemmeside til computer og tilpasser en ok mobil version. Men hvis kunderne besøger via mobil, bør alt designes derefter – simpelt ikke? Men alligevel ret afgørende for din konverteringsrate. 

Hvordan ser et Google Analytics dashboard ud?

Herunder har jeg medtaget et eksempel på, hvordan rapportoversigten (GA Dashboard) kunne se ud, og hvilke data du nemt kan trække ud af værktøjet. Simpelt, nemt og kræver ingen indsats fra min side af. Kun de små 10 minutter man bruger på opkoblingen. 

Google Analytics dashboard

Dette er blot et lånt eksempel på et dashboard, hvor de to første elementer vi ser er antal besøgende samt brugere sorteret efter enhed/device. Derunder findes der andre relevante oplysninger alt afhængig af din struktur. Har du blot en hjemmeside til din gartner forretning eller klinik uden webshop koblet på, er det klart, at det er data som disse der er nødvendige. Har du en webshop anbefaler jeg på det stærkeste, at man gør endnu mere ud af GA og samtidig anvender Google Tag Manager, så vi får mest mulig kontrol og overblik over alle hændelserne. Og dermed også data på salg generet via google. 

Interresant læsning?

Har du en hjemmeside, men kender ikke til SEO? Læs mit indlæg her, hvor jeg forsøger på en simpel og forståelig måde, at gennemgå begrebet og hvad det indebærer.

Hvad er SEO? CS Enterprise

Hvad er SEO?

God hjemmeside – men ingen besøgende? Inden jeg forstod betydningen af SEO og hvad SEO egentlig var, havde jeg samme undren. Hjemmesiden var godt designet, funktionel og moderne. Men den kom...

Se top tre mest læste artikler

Hvad koster en hjemmeside?

Hvad koster en hjemmeside?

Hvad koster en god hjemmeside? Det er svært at komme med et facit på. En ting er dog sikkert – pris og kvalitet hænger sammen! Og der er mange elementer,...

Hvad er SEO? CS Enterprise

Hvad er SEO?

God hjemmeside – men ingen besøgende? Inden jeg forstod betydningen af SEO og hvad SEO egentlig var, havde jeg samme undren. Hjemmesiden var godt designet, funktionel og moderne. Men den kom...