CS Enterprise / Christian Strøm
|

Hvad koster en hjemmeside?

CS Enterprise / Christian Strøm

Af Christian Strøm - Founder, CS Enterprise

marts 22, 2022
Hvad koster en hjemmeside?

Hvad koster en god hjemmeside?

Det er svært at komme med et facit på. En ting er dog sikkert – pris og kvalitet hænger sammen! Og der er mange elementer, som er med til at ‘definere’ om en hjemmeside er god eller ej. 

I dette indlæg, vil jeg komme med min viden om hvad en ‘god’ hjemmeside er. Prismæssigt kan vi ligge alt mellem 6.500 – 30.000 DKK. Men det afhænger også af hvem din partner bliver. Jo flere led, som skal tjene penge på at sælge dig en hjemmesideløsning, jo mere presses prisen op. Min gennemsnitlige pris ligger på ca. 8.000 DKK set over det sidste år. Klik her og få en pris på din hjemmeside. 

Hvad er en god hjemmeside så?

 En god hjemmeside kan være mange ting. Det afhænger af hvad der netop er godt for netop din virksomhed. Ligesom det gælder i mange andre aspekter af livet. Fx. når du køber en bil. Nogle mener et anhængertræk er nødvendigt, mens andre ikke gør. Andre kan ikke leve uden klimaanlæg, og nogle synes det er unødvendigt. Nogle vil have high performance og andre vil ‘blot’ have det basale. Og sådan fortsætter det. 

Der er nogle elementer, som du bør have inkluderet i dit hjemmeside tilbud – for du kan hurtigt købe for billigt. Hellere bruge 10.000 DKK og få en hjemmeside, der opfylder det formål du havde tiltænkt – fremfor at bruge 4.000 DKK og få en hjemmeside, der ligesåvel godt kunne have været undværet. Og herefter hyrer du en ny webdesigner, og prisen presses i sidste ende op til over 10.000 DKK.

Vælg derfor din samarbejdspartner med omhu, og forsøg at tænk projektet til ende. Jeg har efterhånden overtaget for mange opgaver, hvor prisen i sidste ende har løbet over forventning, da de har startet med at bruge pengene forkert..

Hjemmesiden skal leve op til dine forvetninger

Lige så vigtigt det er, ikke at købe for billigt, er det også vigtigt, ikke at ‘skyde for højt’. Produktet (hjemmesiden) og dets funktionaliteter skal afspejle din virksomhed. Dermed skal man heller ikke tilkøbe alverdens funktioner, som ikke giver værdi i din virksomhed/eller for dine kunder. Sørg derfor for, at vælge en partner, som kan se tingene i det store perspektiv og guide dig bedst muligt. 

Hvad er forskellen?

Googler du “hvad koster en hjemmeside” eller “pris hjemmeside” mødes du af mange forskellige priser og bud på, hvad din hjemmeside bør indeholde. Gældende er dog, at alt for mange investerer i billige hjemmesider, der ikke lever op til de krav, der i dag stilles til et professionelt hjemmeside-design.

Og det skyldes især én ting. Mange ser kun ‘front end’ – altså hvordan hjemmesiden udtrykker sig rent visuelt, men ser ikke hvordan hjemmesiden er ‘sat sammen’. Det kan sammenlignes med en bil. En bilproducent kan bygge en bil og en bil entuiasiast kan bygge selvsamme bil. Bilen ser for den almindelige bruger ens ud – men hvordan ser ‘indmaden’ ud? Har de brugt samme komponenter, præsterer de lige godt osv.?

|| En dårlig designet hjemmeside, med tekniske udfordringer, kan blive årsag til:
 • uforudsete udgifter i større skala
 • dårlige placeringer på Google (hvad er SEO)
 • færre besøgende
 • lav konverteringsrate (salg pr. besøgende)
 • tidsspild
 • unødvendige frustationer
 • at processen trækkes i langdrag

Den gode/profesionelle hjemmeside?

En god/professionel hjemmeside, bør som udgangspunkt indeholde de mest basale elementer. Det er vigtigt, at der er styr på hele strukturen (skelettet) og måden hjemmesiden er bygget op på. Min artikel om “hvad er SEO” uddyber blandt andet hvilke elementer, en god hjemmeside har styr på!

|| En god hjemmeside med strukturen på plads:
 • afspejler din virksomheds brand (idenditet, branche osv.)
 • giver en bedre funktionalitet for kunden
 • imødekommer de mange krav, der i dag stilles til en hjemmeside 
 • er fremtidssikret ift. ‘back-end’. Dvs. strukturen, valg af tema, opbygning m.v. er gennemovervejet. Jo færre 3 parts moduler – jo bedre!
 • giver (formentligt) en hurtig hjemmeside. Webdesigneren skal have styr på hastighedsoptimering og Googles krav til noget, de kalder Core Web Vitals.
 • giver bedre sikker ift. hacking, såfremt dette er en del af opbygningen. 

En af mine cases

Restaurant STED1 er en af mine mange kunder. En super lækker restaurant liggende på 6 sal med udsigt ud over havnen. Selve restauranten er optimeret og designet ned til detaljen – samme gør sig gældende for maden. Men hjemmesiden, var forsøgt bygget billigt. Resultatet blev ok. En okay designet hjemmeside, men strukturen ‘back-end’ var opbygget på massere af plugins og andre quick fixes, som i sidste ende, gør hjemmesiden mere usikker, mindre fremtidssikret og mere sårbar.

Vi startede derfor forfra, og byggede en ny hjemmeside fra bunden, men fokus på de vigtige elementer. Se et før/efter billeder herunder og læs om casen. 

Skal vi tage en uforpligtende snak?

Jeg står altid klar til at rådgive dig/jer og jeg lover altid at give mit 100% ærlige svar. Klik her og send mig en besked. 

Se top tre mest læste artikler

Hvad koster en hjemmeside?

Hvad koster en hjemmeside?

Hvad koster en god hjemmeside? Det er svært at komme med et facit på. En ting er dog sikkert – pris og kvalitet hænger sammen! Og der er mange elementer,...

Hvad er SEO? CS Enterprise

Hvad er SEO?

God hjemmeside – men ingen besøgende? Inden jeg forstod betydningen af SEO og hvad SEO egentlig var, havde jeg samme undren. Hjemmesiden var godt designet, funktionel og moderne. Men den kom...